Sofos

Filtruoti pagal
Price
Manufacturers
Medžiaga
Spalva
Ilgis [cm]
Plotis [cm]
Aukštis [cm]
Filter

Į ką atkreipti dėmesį perkant sofą?

Pirmosios sofos į Europą atkeliavo XVII a. iš Osmanų imperijos, kur turtingieji visuomenės sluoksniai jomis mėgavosi palaimingu tinginiavimu. Buvusioje imperijoje jos buvo vadinamos otomanais, tačiau ilgainiui prigijo daug trumpesnis ir prieinamesnis pavadinimas. Šiandien tai baldas, be kurio neįsivaizduojame svetainės vaizdo. Jis leidžia patogiai atsipalaiduoti po sunkios dienos žiūrint televizorių ar skaitant knygą. Perkant verta atkreipti dėmesį į kelis elementus, kurie lemia baldo funkcionalumą:

- dydį - svetainės sofos turėtų būti suderintos atsižvelgiant į kambario dydį. Grandioziniuose interjeruose galime leisti pasireikšti vaizduotei ir nuspręsti įsigyti didelį baldą. Tačiau kaip pritaikyti dydį, jei svetainė įrengta daugiabutyje? Tuomet verta rinktisdvivietęsofą,kuri pravers kasdieniam naudojimui ir neužgošviso kambario.

- apmušalų medžiagą turėtų būti lengva išlaikyti švarią. Gali atsitikti, kad netyčia išliesite vandenį ar gėrimą, tokiu atveju tokia medžiaga turėtų būti pagaminta iš žaliavų, kurios riboja skysčių įsigėrimą, dėl to gali būti sunku atsikratyti nešvarumų. Geriausiai tinka sintetiniai audiniai su natūralaus audinio priemaiša, nes juos lengva valyti ir jie maloniai jaučiasi.

- papildomi elementai - baldai kuriami įvairiais stiliaus variantais, kurie interjerui suteikia išskirtinę atmosferą, tačiau taip pat turi tiesioginės įtakos funkcionalumui. Nedidelei svetainei geriausia rinktis sofą be šonų, kad 100 proc. erdvės būtų panaudota sėdimoms vietoms.

Kokia sofa tinka kasdieniam miegojimui?

Daugelyje butų kiekviena laisva erdvė yra labai svarbi. Jei negalime sukurti atskiro miegamojo, jo vietą užima svetainė. Tuomet tinkamas pasirinkimas bus sofos-lovos,kurios dieną tarnauja kaip patogus baldas poilsiui, o naktį virsta patogia lova . Verta atkreipti dėmesį į baldo dydį, kuris, sulankstytas, turėtų būti bent 120 centimetrų pločio (manoma, kad minimalus plotis miegui vienam žmogui turėtų būti 60 centimetrų), o ilgis turėtų būti 12-20 centimetrų didesnis už žmonių, kuriems baldas tarnaus, ūgį. Tai užtikrins, kad kūnas, net ir būdamas vertikalioje padėtyje, suteiks mums aukšto lygio poilsio komfortą. Be to, renkantis sofą su miegamąja funkcija, verta atkreipti dėmesį į čiužinio tipą - jis turėtų būti pakankamai kietas, kad greitai nesusmuktų veikiamas sėdėjimo, bet ir pakankamai minkštas, kad užtikrintų komfortą miego metu.

Kokio tipo interjeruose tiks kojinės sofos?

Kojinės sofos visada atrodo unikaliai ir suteikia lengvumo visam kambariui. Jos ypač gerai atrodo skandinaviško ir vintažinio tipo aplinkoje, kur medinės kojos suteikia svetainei šiek tiek jaukumo. Jos taip pat gali būti naudojamos glamūrinio tipo apstatymuose, tačiau tuomet verta rinktis modelį su dygsniuotais apmušalais, įnešančiais į kambarį rafinuotumo.

Biuro sofos - papildo biurų ir posėdžių salių dizainą

Daugelio biurų patalpų šiuolaikinis dizainas apima ir sofas, kurias reikėtų rinktis kaip pagrindinį dizaino elementą. Šiuo metu madingiausi yra tamsiai mėlynos ir butelio žalios spalvos atspalviai, tačiau pilki, rudi ir juodi atspalviai tapatinami su elegancija, kurią pravartu naudoti biure. Taip pat bus gera idėjapasirinkti sofą su foteliais, kuri ypač pravers, kai rengsime dalykinius susitikimus.

Sužinokite apie kitus mūsų asortimento gaminius:

- Kasetės

- Vaza

- Sieninis laikrodis

- Sieniniai veidrodžiai

- Kavos puodeliai

- Puodeliai

Pakraunama...