Nerūdijančio plieno puodai

Filtruoti pagal
Price
Manufacturers
Simbolis
more... less
Brūkšninis kodas
more... less
Medžiaga
Spalva
Ilgis [cm]
more... less
Plotis [cm]
more... less
Aukštis [cm]
more... less
Skersmuo [cm]
Talpa [l]
Pakuotės tipas
Sąlytis su maistu
Medžiaga
Indaplovė
Rūšys
Filter

Ar sveika gaminti maistą nerūdijančio plieno puoduose?



Nerūdijantis plienas yra netoksiška medžiaga, kuri nereaguoja su maistu. Todėl gaminti maistą juose yra saugu ir į maistą nepatenka jokių kenksmingų medžiagų. Be to, tai padeda išsaugoti produktų maistinę vertę, todėl patiekalai yra skanūs ir labai sveiki.



Kokius nerūdijančio plieno indus turėčiau pasirinkti?



Geri nerūdijančiojo plieno indai dėl labai gero kainos ir kokybės santykio yra tikras privalomas dalykas daugelyje namų ūkių. Norint užtikrinti, kad virtuvės indai mums visapusiškai funkcionuotų, perkant verta atkreipti dėmesį į toliau išvardytus dalykus:





  • jų gamyboje naudojamo plieno rūšį. Geriausi gaminiai yra pagaminti iš 18/10 arba 18/8 plieno,kurie yra atsparūs rūdims ir labai ilgai išlaikoblizgesį .

  • Rinkimės tvirtai pagamintus gaminius. Nerūdijančio plieno puodai storu dugnu įkaista lėčiau, tačiau maistą įkaitina tolygiai, o tai padeda efektyviai gaminti maistą.

  • Atkreipkite dėmesį į tai, kokio tipo viryklei skirti indai. Indukcijai skirti nerūdijančio plieno indai turi specialų magnetinį dugną, kurį atitinkama kaitlentė "nuskaito", todėl dugną galima įkaitinti. Šiuo metu siūlomi ir universalūs gaminiai, kurie tinka ir dujinėms ar keraminėms viryklėms.

  • Pasirinkti indai turėtų turėti tvirtas, kontūrines rankenas, pageidautina tokias, kurios neįkaista, todėl juos bus daug lengviau nuimti nuo viryklės.

  • Esminė bet kurio plieninio puodo dalis yra dangčiai, kurie yra būtinas elementas troškinant. Jie turi būti ne tik gerai prigludę pagal skersmenį, bet ir pagaminti iš karščiui atsparaus stiklo.

  • Pasikliaukime gaminiais, kurie leis mums paruošti patiekalus. Pirmenybę teikite jau paruoštiems 2-6-7 litrų talpos rinkiniams, skirtiems troškintai mėsai, makaronams ar sultiniui.



Ar galima maistą laikyti nerūdijančio plieno puoduose?



Iš nerūdijančio plieno pagaminti puodai išsiskiria daugybe savybių, kurios prisideda ne tik prie jų ilgaamžiškumo, bet ir funkcionalumo. Jie nerūdija, kai liečiasi su maistu, ir nesusidaro patina (kaip, pavyzdžiui, iš vario pagamintų gaminių atveju), todėl laikomo maisto skonis nesikeičia. Tai itin svarbus patarimas gaminantiems sriubas ar vieno puodo patiekalus - atvėsus maistui, puodą galima laikyti šaldytuve nebijant, kad jis praras aromatą ir skonį.



Kaip valyti nerūdijančio plieno puodų išorę?



Neretai išorinė puodo pusė nudega dėl naudojimo ant dujinės viryklės arba dėl purslų, pavyzdžiui, nuo keptuvės ar kito puodo. Kaip tada tokį puodą išvalyti? Yra keletas veiksmingų būdų, kaip atsikratyti įsisenėjusių nešvarumų:





  • Dažniausiai naudojamas indų ploviklis ir vanduo. Tokį plieninį puodą pamirkykite ir nušveiskite kempine su skysčiu, tada nuplaukite po tekančiu vandeniu.

  • Jei nešvarumai daug didesni, galime sumaišyti pusę puodelio acto ir pusę puodelio vandens (didesniems puodams proporcijas padidinkite) ir panardinti puodą į tirpalą maždaug 30 minučių. Švelniai nušluostykite kempine ir nuplaukite indą po tekančiu vandeniu.

  • Arba sumaišykite arbatinį šaukštelį valgomosios sodos su trimis valgomaisiais šaukštais vandens ir šiuo tirpalu nušveiskite indus, tada nuplaukite juos švariame vandenyje.



Ar nerūdijančio plieno puodus galima plauti indaplovėje?



Nerūdijančio plieno indus galima plauti indaplovėje, žinoma, su sąlyga, kad iš jų vidaus pašalinsite didesnius maisto gabalus, kurie galėtų užkimšti mašinos filtrus. Taip pat patartina pasirinkti tinkamas plovimo priemones, pavyzdžiui, tabletes, kurios efektyviai išvalys indus nepažeisdamos jų švelnaus paviršiaus. Ir nepamirškite išėmę indus iš indaplovės kruopščiai juos išdžiovinti, kad jie jums tarnautų nepakitusios būklės daugelį metų.



Peržiūrėkite kitus siūlomus gaminius:



- Puodai



- Desertinės lėkštės



- Vakarienės servizas



- Duonos dubenys



- Puodeliai



- Kavos puodeliai

Pakraunama...