Espresso puodeliai

Filtruoti pagal
Price
Manufacturers
Simbolis
Brūkšninis kodas
Ilgis [cm]
Plotis [cm]
Aukštis [cm]
Talpa [l]
Sąlytis su maistu
Medžiaga
Talpa [ml]
Indaplovė
Mikrobangų krosnelė
Filter

Kokius espreso puodelius pasirinkti?



Daugelis iš mūsų yra susidūrę su espreso kava. Šį iš Italijos kilusį gėrimą galima laisvai versti kaip "spaustą" arba "presuotą" kavą. Tai tiesioginė nuoroda į paruošimo būdą, nes naudojamos smulkiai sumaltos kavos pupelės, kurios iš espreso aparato supilamos į dozatorių ir, veikiant dideliam slėgiui, temperatūrai ir nedideliam kiekiui vandens, gėrimas tiesiog "spaudžiamas", įgaudamas labai stiprų skonį ir aromatą. Taip pagaminamas nedidelis gėrimo kiekis, paprastai apie 30 mililitrų. Todėl espreso kavos puodelio talpa ir dizainas pritaikomi prie gaunamo kavos kiekio.



Kokios talpos turėtų būti labai stiprios kavos serviravimo indas?



Nors ruošiant espreso kavą pagaminama tik 30 mililitrų gėrimo, t. y. pažodžiui vienam gurkšniui, ji nėra patiekiama panašios talpos induose. Pagal papročius espreso kavos puodeliai yra maždaug 70 mililitrų talpos, t. y. daugiau nei pusė viduje esančio gėrimo kiekio. Tačiau taip išsaugomos tam tikros organoleptinės kavos savybės. Gėrimo skonis daug geresnis ir, kas ne mažiau svarbu, jame telpa smulki puta, kuri atsiranda. Šiek tiek didesnį indą taip pat lengviau laikyti - dėl visų šių savybių espreso kavą taip mėgsta kavos žinovai. Taip pat verta paminėti, kad espreso puodeliai turi storas sieneles ir dugną, kad gėrimas išlaikytų savo temperatūrą ir per greitai neatvėstų.



Klasikinis ar modernus dizainas? Kurį gaminį rinktis?



Visuotinai pripažįstama, kad espreso puodelis turėtų būti pagamintas iš keramikos. Taip užtikrinama, kad nors jie yra nedideli, įgauna tam tikrą masyvumą, be to, mechaniniu požiūriu jie yra neabejotinai patvaresni nei gaminiai iš porceliano. Paprastai jie būna kiaušinio arba tulpės variantų. Pirmasis tipas turi švelniai suapvalintas sieneles, kurios maždaug 3/4 aukščio primena perpjautą kiaušinį, o tulpių variantai, primenantys tulpės žiedą, taip pat labai populiarūs. Šie gaminiai paprastai yra vienodų spalvų, be turtingo dizaino. Espreso kavos puodeliams svarbiausia paprastumas, kad daugiau dėmesio būtų skiriama aromatingai kavai. Vis daugiau vartotojų taip pat renkasi permatomus puodelius - rekomenduojame dvisienius modelius, kurie išlaiko gėrimą šiltą ir kartu pabrėžia paruoštos kavos gylį.



Rinkitės originalius produktus, kuriuos rasite "Mondex" internetinėje parduotuvėje



Espresso turėtų būti patiekiama mažuose puodeliuose, padedamuose ant lėkštutės. Tai itin elegantiškas gėrimo patiekimo būdas, be to, lėkštutė padaro puodelį stabilesnį. Šiems gaminiams skirta nuolatinė vieta "Mondex" internetinės parduotuvės asortimente. Minimalizmo gerbėjams patiks SIMPLE linijos kiaušinių varianto gaminiai, o įmantresnių formų gerbėjams neabejotinai patiks HAPPY linijos gaminiai.



Peržiūrėkite kitus mūsų gaminius ir įrašus:



Pakraunama...