Dubenys

Filtruoti pagal
Kategorijos
Price
Manufacturers
Simbolis
Brūkšninis kodas
Medžiaga
Spalva
Ilgis [cm]
Plotis [cm]
Aukštis [cm]
Skersmuo [cm]
Talpa [l]
Pakuotės tipas
Sąlytis su maistu
Medžiaga
Indaplovė
Mikrobangų krosnelė
Rūšys
Filter

Kokie dubenys skirti virtuvei?



Dubenys yra vieni seniausių virtuvės reikmenų. Pirmieji jų naudojimo pėdsakai užfiksuoti dar antikos laikais, daugiausia dabartinėje Graikijoje, įskaitant Kretą, taip pat Kinijoje. Bėgant amžiams šio indo paskirtis nepasikeitė - jis užima svarbią vietą kiekvienoje virtuvėje ir yra naudingas tiek ruošiant, tiek patiekiant maistą. Žinoma, gaminant maistą, be kita ko, jie pasiteisins:





  • sriubos dubenys, kurie yra patogūs ir gilūs. Jie dažniausiai gaminami iš keramikos, porceliano arba stiklo.

  • Salotinės, pagamintos iš stiklo, keramikos, plastiko ar net bambuko medienos.

  • Maišymo dubenys, kurie paprastai būna gilūs ir tiesiu dugnu, kad juose būtų lengva sumaišyti ingredientus. Geriausiai tiks iš nerūdijančio plieno arba plastiko pagaminti daiktai.

  • Maišymo dubenys tikrai pravers gaminant kepinius. Jie paprastai būna pakankamai dideli ir turi išgaubtą dugną, kad juose būtų lengva plakti kiaušinių baltymus ar grietinėlę.

  • Sandėliavimo dubenys, prie kurių pritvirtinti atitinkami dangčiai. Jie turi hermetišką sandarumą, kad apsaugotų maistą nuo sugedimo.

  • Unikalaus dizaino užkandžių dubenėliai, kuriuose galima patiekti krekerių, traškučių ar saldžių užkandžių.



Kaip išsirinkti gerą virtuvinį dubenį?



Renkantis virtuvinį dubenį svarbu nepamiršti, kad jie turėtų būti ir patogūs, ir patvarūs, ir efektingi, todėl pirkdami atkreipkite dėmesį į toliau nurodytus dalykus:





  • Rinkitės gaminį, pagamintą iš patvarių žaliavų. Keramikos ir stiklo gaminiai idealiai tinka patiekalams, pavyzdžiui, salotoms, taip pat sriuboms, patiekti, nes jie išlaiko šilumą. Ingredientams maišyti geriausiai tinka plastikiniai dubenys, taip pat nerūdijančio plieno dubenys plonomis sienelėmis. Taip pat verta paminėti gaminius, pagamintus iš ekologiškų medžiagų, pavyzdžiui, bambuko. Jie puikiai tinka kaip vaisių dubenys.

  • Atkreipkite dėmesį į dizainą - daugelis dubenų, ypač stikliniai ir keraminiai, užima svarbią vietą ant stalo, todėl jie turėtų derėti prie kitųindų elementų arba išsiskirti jų fone, taip atkreipdami svečių dėmesį į mūsų paruoštą patiekalą .

  • Geriausius gaminius lengva valyti, pavyzdžiui, indaplovėje. Atkreipkite dėmesį, ar ant jų yra užrašas su vandens lašeliais. Tai užtikrins, kad jie nebus pažeisti mechaniškai valant.



Kiek ml telpa dubenėlyje?



Dubenėlių talpa skiriasi priklausomai nuo to, kam jie bus naudojami, tačiau paprastai jų talpa būna nuo 200 iki 1 000 mililitrų:





  • Į sriubos dubenėliustelpa nuo 300-500 iki 700mililitrų- juose telpa patiekalo porcija, pavyzdžiui, sultinys ar kremas .Taip patneretai jie turi specialius nedidelius skirtukus, kad būtų lengviau apversti dubenį ir pabaigtipatiekalo pab aigą.Tokie indai taip pat gali būti naudojami kaip rameno dubenėliai.

  • Salotų dubenėlių talpa labai skiriasi. Patiekiant patiekalą vienam asmeniui, verta rinktis 200-300 mililitrų talpos indą. Jei ketinate patiekalą patiekti didesnei porcijai, kad galėtumėte pasišildyti patys, geriausiai tiks 1 litro ar dar didesni indai.

  • Indų, naudojamų maistui laikyti ar kepiniams ruošti, įskaitant baltų putų ar grietinėlės plakimą, talpa viršija 1000 mililitrų. Tai reiškia, kad juose galite patogiai maišyti maišytuvu, nesijaudindami, kad ingredientai išsibarstys po visą virtuvę.



Taip pat susipažinkite su kitais mūsų asortimento gaminiais:



- Stalo indai



- Vakarienės servizas



- Desertinės lėkštės



- Kvadratinės lėkštės



- Duonos dubuo



- Puodeliai

Pakraunama...