Galonai vyno

Filtruoti pagal
Price
Manufacturers
Brūkšninis kodas
Ilgis [cm]
Plotis [cm]
Aukštis [cm]
Filter

Kas yra galonas?



Galionas - tai indas, naudojamas įvairiems skysčiams laikyti nuoseniausių laikų, taip pat anglosaksų šalyse naudojamas tūrio matavimo vienetas. Anglijoje vienas galonas atitinka 4,55 litro, o Jungtinėse Amerikos Valstijose - 3,79 litro skysčiams ir 4,4 litro birioms medžiagoms.



Į ką turėčiau atkreipti dėmesį pirkdamas vyno galoną?



Geras vyno galonas turėtų būti tvirtas indas, užtikrinantis, kad gėrimas ilgai išliktų geros būklės. Pirkdami rekomenduojame atkreipti dėmesį į šiuos elementus:





  • Geras vyno bokalas turėtų būti pagamintas iš spalvoto stiklo, pavyzdžiui, žalio arba rudo, kuris apsaugotų gėrimą nuo saulės spindulių. Daugelis tokių gaminių turi specialų langelį vyno lygiui patikrinti arba yra pagaminti iš šiek tiek šviesesnio stiklo, kuris leidžia nustatyti, kiek gėrimo liko inde.

  • Daugelisvandens galonųtaip pat gaminami iš kitų medžiagų, pavyzdžiui, sintetinio HDPE plastiko, kuris yra patvirtintas kaip galintis liestis su maistu .

  • Itin svarbi indo pasirinkimo dalis yra jo talpa. Nedideliam vartojimui pakanka 5 litrų talpos vyno galono, o vidutiniam vartojimui - 25 litrų talpos vyno galono. Jei šios rūšies gėrimai vartojami dažnai ir didesniais kiekiais, pavyzdžiui, gaminant maistą ar patiekiant vakarėliuose, geras pasirinkimas - 50 litrų talpos vyno galonas.

  • Verta atkreipti dėmesį į tai, ar galonas turi skalę, kuri leis tiksliai nustatyti, kiek vyno liko galone.

  • Talpykla turėtų būti su rankena, kad vyną būtų galima patogiai supilti į karafą arba tiesiai į taurę. Rankena turėtų būti ergonomiškos formos, kad gerai laikytųsi rankoje.

  • Visos vyno galono dalys turi būti gerai prigludusios - storos indo sienelės ir gerai prigludusi rankena turi įtakos gaminio ilgaamžiškumui.



Kaip virtuvėje laikyti vyną?



Tinkamas vyno laikymas užtikrina, kad šis taurusis gėrimas išlaikytų savo skonio ir aromato pilnatvę. Toliau pateikiami patarimai tikrai padės tinkamai laikyti:





  • Geriausia vyną virtuvėje laikytitamsiose, vėsiose ir pastovios temperatūros spintose ar lentynose. Vynas turėtų būti laikomas 10-15 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

  • Vynas turėtų būti laikomas butelyje arba vyno taroje horizontalioje padėtyje. Horizontalioje padėtyje kamštis išlaiko nuolatinę drėgmę ir neleidžia jam išdžiūti.

  • Nelaikykite vyno tiesioginėje saulės šviesoje, nes dėl to jis gali prarasti skonį.

  • Venkite laikyti vyną šalia šilumą skleidžiančių prietaisų, pavyzdžiui, šaldytuvo ar orkaitės.

  • Pravartu reguliariai tikrinti vyno talpyklų būklę. Pastebėję įtrūkimų, tokio gėrimo gerti negalima.



Peržiūrėkite kitus mūsų asortimento gaminius:



- Dekanteriai



- Taurės



- Taurės



- Kavos puodeliai



- Duonos kepėjas



- Vakarienės servizas

Pakraunama...