Salotės

Filtruoti pagal
Price
Manufacturers
Simbolis
Brūkšninis kodas
Medžiaga
Spalva
Ilgis [cm]
Plotis [cm]
Aukštis [cm]
Sąlytis su maistu
Medžiaga
Talpa [ml]
Indaplovė
Mikrobangų krosnelė
Filter

Kam naudojami salotų dubenys?



Salotinės buvo išrastos Prancūzijoje. Jų lenkiškas pavadinimas kilęs iš prancūziško termino "saladier", reiškiančio salotas. Iš pradžių jie buvo gaminami iš medžio arba metalo, o nuo XVIII a. - ir iš porceliano. XIX a. išpopuliarėjo stiklinės salotinės, o XX a. paplitus plastikui, pradėtos gaminti ir iš plastiko. Kaip rodo pavadinimas, jie naudojami salotoms patiekti, todėl šis nepastebimas indas atrodo įspūdingai ant bet kokio stalo.



Kaip išsirinkti gerą salotinę?



Įsigydami šį stalo indą, turite atsižvelgti į kelis svarbius dalykus:





  • Salotinės dydį reikėtų derinti prie žmonių, kuriems tieksite salotas, skaičiaus - ant stalo galite pastatyti vieną didesnį indą arba salotų porcijas padalyti į mažesnes salotines ir pastatyti jas keliose vietose ant ilgo stalo.

  • Atkreipkite dėmesį įgamybos procese naudojamą medžiagą. Aukštos kokybės porcelianinės salotinės visada atrodo įspūdingai, tačiau jos yra brangiausiosiš visų galimųgaminių. Puikiai tinka stikliniai indai,kurie yra permatomi ir atidengia patiekalo vidų. Galime rinktis plastikinius, lengvussalotinius dubenis, taippat metalinius indus,kuriuos gali būti sunku nešti, kai salotos yra viduje.

  • Atsižvelkite į indų dizainą, kuris turėtų gerai derėti prie kitų stalo indų.

  • Gerus salotų dubenis turėtų būti lengva valyti. Todėl atkreipkite dėmesį, ar etiketėje nurodyta, kad juos galima plauti indaplovėje. Taip sutaupysite ir laiko, ir pinigų.

  • Verta rinktis pripažintų prekės ženklų gaminius, pavyzdžiui, "Lubiana" salotines, kurios pasižymi išskirtiniu dizainu ir dideliu patvarumu.



Ką patiekti salotinėje?



Salotinės laikomos vienu universaliausių stalo indų. Jie puikiai tinka ne tik salotoms, bet ir kitiems patiekalams patiekti:





  • Žinoma, tokie indai turėtų būti atitinkamai mažesni, pavyzdžiui, nuo 330 iki 400mililitrų talpos, kad juosetilptų viena patiekalo porcija .

  • Salotų dubenėliai su kojelėmis puikiai tinka prabangiems užkandžiams, pavyzdžiui, drebučiams su vaisiais arba desertams, pavyzdžiui, panna cotta.

  • Jie taip pat tinka pagrindiniams makaronų patiekalams - spagečiams, sumaišytiems su Bolonijos padažu, penne su voveraitėmis arba tagiatelle makaronams su krevetėmis - patiekti. Tačiau tokia lėkštė turėtų būti atitinkamai didesnė ir aukštesnė, kad į ją tilptų patiekalas keliems žmonėms ir tuo pat metu, kai porcijos kraunamos į lėkštę, nebūtų aptaškytas stalas.

  • Saldiems ir sūriems užkandžiams patiekti idealiai tinka tiek dideli, tiek maži salotiniai dubenėliai. Jei laukiate daugiau svečių, mažus dubenėlius galima naudoti krekeriams, šokolado rutuliukams ar bandelėms patiekti. Didelės sūdyklės puikiai tiks per kino seansą su draugais, kai ruošiamas didesnis kiekis popkornų.



Peržiūrėkite kitus siūlomus gaminius:



- Kvadratinės lėkštės



- Vakarienės lėkštės



- Patinkančios lėkštės



- Duonos lėkštės



- Vakarienės servizas



- Mediniai peiliai blokelyje

Pakraunama...