Skalbimas

Filtruoti pagal
Price
Manufacturers
Simbolis
more... less
Brūkšninis kodas
more... less
Medžiaga
Spalva
Ilgis [cm]
more... less
Plotis [cm]
more... less
Aukštis [cm]
more... less
Talpa [l]
Filter

Ką geriausia naudoti skalbimui?

Skalbimo priemonės yra būtinos, kad mūsų drabužiai, rankšluosčiai, staltiesės ar užuolaidos būtų švarūs. Jie veikia atplėšdami nešvarumus nuo paviršiaus, todėl ne tik atsikratoma įsisenėjusių nešvarumų, bet ir atgaivinama audinių spalva ir kvapas. Iš esmės yra trys skalbimo priemonių rūšys: milteliai, skysčiai ir geliai, tačiau milteliai taip pat būna kapsulių ir perlų pavidalo,kurie skiriasi tik savo forma ir konsistencija. Visi šie produktai puikiai tinka drabužiams skalbti ir namų apdailai, tačiau jų paskirtis skiriasi priklausomai nuo audinio tipo, užterštumo laipsnio ir net spalvos, kaip išsamiau paaiškinta toliau.

Atkreipkite dėmesį į audinio tipą ir gamintojo etiketę

Skalbdamiatkreipkite dėmesį įdrabužių ir namų dekoracijų etiketę. Joje rasite informacijos apiegalimybę naudotiskalbimo priemones, taippat apie valymo būdą. Daugeliu atvejų galima skalbti skalbimo mašinoje 30-60 laipsnių temperatūroje (priklausomai nuo audinio tipo) su lengvai prieinamomis skalbimo priemonėmis. Tačiau verta paminėti, kad kai kuriais atvejais yra informacijos apie cheminį valymą arba chloravimą. Tokiais atvejais būtina juos nunešti į specializuotą skalbyklą, kur darbuotojai visapusiškai pasirūpins mūsų drabužiais, pavyzdžiui, švarku, paltu ar kostiumu.

Kas geriau - milteliai ar skystas skalbiklis?

Dažniausiai skalbimo priemonių pasirinkimas apsiriboja klasikiniais milteliais, taip pat skystais ir geliniais. Dėmėms šalinti geriausiai tinka skalbimo milteliai,tačiau skalbimo mašinos programą būtina nustatyti aukštesnę temperatūrą, nes tik tokiomis sąlygomis jie gerai ištirps, nepalikdami skalbiklio likučių ant audinio. Ši priemonė puikiai tinka ne tik baltiems drabužiams, bet ir pilkoms užuolaidoms. Aukštesnė temperatūra kartu su geru skalbikliu gali atkurti jų sniego baltumo spalvą. Kita vertus, spalvotiems ir tamsiems audiniams geriausiai tinka skystos skalbimo priemonės, nes jos gerai tirpsta žemoje temperatūroje, todėl apsaugo spalvą nuo išblukimo, be to, galite naudoti trumpesnes programas nesijaudindami dėl skalbiklio likučių. Taip pat patartina į skalbiklį įdėti audinių minkštiklio, kuris ne tik suteikia drabužiams malonų kvapą, bet ir minkština audinį.

Kaip tinkamai naudoti dėmių valiklį?

Dėmių valiklį galima naudoti tik tuo atveju, jei gamintojas etiketėje nenurodo, kad jo naudoti negalima. Paprastai tai taikoma spalvotiems ir tamsiems audiniams, nes pridėjus dėmių valiklio gali atsirasti dėmių, kurių neįmanoma pašalinti. Dažniausiai tokio tipo skalbikliai būna geliniai arba skysti, kurie tepami ant audinio ir iš anksto purškiami arba dedami į dubenį, kad skalbiklis veiktų dėmę. Po kelių minučių drabužius verta įdėti į skalbimo mašiną ir išskalbti kartu su kitais.

Kokie skalbimo milteliai skirti kūdikiams?

Kūdikių drabužėliams valyti naudojamos specialios hipoalerginės skalbimo priemonės. Juose taip pat nėra nereikalingų kvapiųjų medžiagų, kurios gali jautrinti ir dirginti labai jautrią mažylio odą. Taip pat verta įsitikinti, kad jie turi reikiamus patvirtinimus ir yra dermatologiškai patikrinti. Taip galime būti tikri, kad drabužėliai bus gerai išvalyti ir nedirgins odos.

Taip pat susipažinkite su kitais siūlomais produktais:

- Stalo pagalvėlė

- Gėlių vazonai

- Nuotraukų rėmelis

- Svetainės laikrodis

- Puodeliai

- Kepimo lentelės

Pakraunama...