Peiliai ir žirklės

Filtruoti pagal
Price
Manufacturers
Simbolis
more... less
Brūkšninis kodas
more... less
Medžiaga
Spalva
Ilgis [cm]
more... less
Plotis [cm]
more... less
Aukštis [cm]
more... less
Pakuotės tipas
Indaplovė
Filter

Virtuviniai peiliai - į ką atkreipti dėmesį juos renkantis?

Virtuviniai peiliai yra būtinas darbo ir veiklos virtuvėje įrankis. Jei paklaustumėte virtuvės meistro ar gero restorano virėjo apie gero peilių rinkinio svarbą ir esmę, tikrai gautumėte patvirtinimą, kad be tinkamai parinktų peilių maisto gaminimas neįmanomas. Ar dabar svarstote, kaip išsirinkti tinkamiausius, kurie tarnaus daugelį metų?Rinkdamiesi virtuvinius peilius atkreipkite dėmesį į šiuos aspektus:

  • peilio geležtės kietumą - kuo didesnis, tuo geriau. Tegul jų kietumas būna bent 50 HTC;
  • ašmenų aštrumą - pakankamą, kad būtų galima be vargo pjaustyti ir kapoti;
  • konstrukcinę medžiagą - bene geriausi yra virtuviniai kaltiniai iš nerūdijančio plieno, žymėjimas 18/10;
  • rankena - gerai suformuota, neslidi, puikiai priglunda prie naudotojo rankos,
  • puikus peilio balansas - laikydami peilį rankoje iš kairės pusės galime tai įvertinti net mėgėjiškai;
  • peilių gamintojas - verta įvertinti, ar tai ilgametes jų gamybos tradicijas turintis prekės ženklas;
  • peilių tipą ir paskirtį - jų funkcionalumą ir paskirtį.

Kokių tipų virtuvinių peilių verta turėti savo virtuvėje?

Kalbant apie virtuvinius peilius pagal paskirtį, verta pažymėti, kad kiekvienoje gerai įrengtoje virtuvėje turėtų būti ne tik pietų, bet ir vakarienės peilių rinkinys.

Visų pirma yravadinamasis virėjo peilis - universaliausias ir pagrindinis peilis, kuris naudojamas daugeliui užduočių virtuvėjeatlikti. Kitas vertas paminėti peilis yra duonos peilis, turintis dantytus ašmenis. Juo turėtume efektyviai apdoroti net ir traškiausią duonos plutą. Kitas privalomas virtuvinis peilis yra mėsos peilis, t. y. peilis paukštienai, vištienai arba jautienai. Jis yra ilgas ir siaurais ašmenimis. Kita vertus, peilis, primenantis mažesnę virėjo peilio versiją, yra daržovių peilis, taip pat labai svarbus virtuvės erdvėje. Nepamirškime ir žuvies filė peilio, kuris šioje veikloje yra nepakeičiamas.

Virtuvėje neturi trūkti ir gero peilių galąstuvo, kad peiliai būtų nuolat aštrūs.

Vakarienės peilių rinkinys, virtuviniai peiliai stove - dovanų idėjos artimiesiems

Dėl savo elegancijos, prašmatnumo ir kartu praktiškumo jie gali būti puiki dovanų idėja gimtadienio, jubiliejaus, metinių ar ypač įkurtuvių proga. Rinkitės tuos, kurie pasižymi klasikinėmis linijomis, elegantišku paprastumu ir dera prie bet kokių stalo indų. Žinoma, čia svarbiausia nerūdijančiojo plieno kokybė. Dar kartą primenu, kad plieno kokybė žymima 18/10 žymeniu. Tai reiškia, kad pliene yra 18 % plieno ir 10 % nikelio. Taip užtikrinama, kad peiliai pasižymėtų antikorozinėmis savybėmis, būtų ryškios spalvos ir ilgai blizgėtų. Taip pat verta rinktis peilius - stalo įrankius, kuriuos galima plauti indaplovėje.

Neretai virtuvinių peilių rinkiniai parduodami su jiems skirtu indu ar stovu. Tai puikus įtaisas.

Mūsų parduotuvėje taip pat rasite: Virtuvės reikmenys, Virtuvės reikmenys, Valgomųjų rinkiniai, Keptuvės, Virtuvės indai.

Mūsų tinklaraštyje, be kita ko, rasite:

Kurios virtuvės dekoracijos?

Virtuvės reikmenys

Pakraunama...