Rinkoje galite rasti įvairių tipų indų. Vis naujesnės technologijos leidžia lengvai ir sveikai gaminti maistą. Taigi gali kilti klausimas, kuri yra geresnė - neprideganti ar nerūdijančio plieno keptuvė? Verta žinoti, kad abu šie variantai turi savo privalumų, kuriuos įvertins daugelis virėjų, nepriklausomai nuo jų patirties lygio. Pirmiausia rinkdamiesi keptuvę atkreipkite dėmesį į:
- kokią kaitlentę turite savo virtuvėje - nepamirškite, kad indukcinės ar dujinės kaitlentės parametrai skiriasi,
- saugią keptuvės medžiagos ir (arba) tipo temperatūrą,
- patvarumą - čia verta paminėti, kad ne kiekviena nerūdijančiojo plieno keptuvė yra tokia pat pat patvari kaip ir kitos,
- dydis,
- valymo ir priežiūros būdas,
- kaina ir gamintojo garantija.
Kokie yra nepridegančios keptuvės privalumai?
Nelimpančios, arba nelimpančios keptuvės, turi slidžią dangą, kurią lengva valyti, o pačią keptuvę lengva naudoti. Šis sprendimas leidžia kepimui naudoti mažiau riebalų, o tai vertina sveikata besirūpinantys žmonės, kurie šiuo metu laikosi dietos. Nors kai kurie žmonės nerimauja dėl cheminių medžiagų, naudojamų gaminant dangas, reikėtų paaiškinti, kad naudoti keptuves su nelimpančia danga yra visiškai saugu, o cheminės medžiagos nepatenka nei į maistą, nei į žmogaus organizmą. Taip yra todėl, kad jos pirmiausia atsiskleidžia gamybos, o ne naudojimo metu. Raginame laikytis kelių rekomendacijų:
1. Nekaitinkite tuščios keptuvės,
2. degiklį laikykite ant vidutinės arba silpnos ugnies,
3. pakeiskite keptuvę, jei danga lupasi arba atšoka.
Pavyzdžiui, mūsų asortimente rasite ZWIEGER VESNA 28 cm keptuvę su įbrėžimams atsparia nepridegančia danga Greblon C3. Jos privalumas taip pat yra išorėje esantis silikoninis lakas, kuris prisideda prie ilgalaikės estetinės išvaizdos. Pridursime, kad šis modelis veiks ant visų tipų viryklių.
Kodėl verta rinktis nerūdijančio plieno keptuvę?
Nerūdijančiojo plieno keptuvė taip pat turi savo privalumų. Verta žinoti, kad dėl to, jog nėra papildomos dangos, kuri galėtų nusilupti, jos pasižymi ilgesniu patvarumu. Nerūdijančiojo plieno keptuvė taip pat tinkama kaitinti ir leidžia pasiekti kepamo maisto rusvumo efektą. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad dėl savo plonumo ji gali netolygiai įkaisti. Labai svarbus aspektas yra šerdžiai naudojamo metalo tipas ir tai, ar keptuvė yra 3, ar 5 sluoksnių.
Jei norite tolygaus įkaitimo, rinkitės modelį, kuriame išorinis nerūdijančiojo plieno sluoksnis derinamas aplink aliuminį arba varį. Pavyzdžiui, galime jums pasiūlyti GERLACH PRESTIGE 28 cm plieninę keptuvę, pagamintą iš aukščiausios kokybės 18/10 nerūdijančiojo plieno, kurioje galima kepti ant bet kokios kaitlentės, nepriklausomai nuo jos tipo.
Rinkitės abu modelius ir nesigailėsite
Kiekvienas iš mūsų jums pasiūlytų variantų turi savų privalumų. Todėl sunku pasakyti, kuri yra geresnė - neprideganti keptuvė ar nerūdijančio plieno. Geras sprendimas - įsigyti abu variantus. Nelipnią dangą lengva išlaikyti švarią ir ji daug ką atleidžia. Tačiau reikia nepamiršti geros kokybės nerūdijančio plieno tvirtumo ir stiprumo. Jei norite universalumo, įvertinsite virtuvės indų įvairovę. Tačiau visų pirma rinkitės išbandytą ir patikrintą gamintoją, kuriuo pasitikite. Tuomet jūsų naujoji keptuvė tarnaus jums daugelį metų, o tai reiškia, kad sumažės eksploatacinės išlaidos.
Taip pat žiūrėkite kitus gaminius ir skaitykite pasirinktus tinklaraščio įrašus: