Ką reiškia puodas?
Padažinė - tai indas, skirtas padažui pilti į lėkštę. Tai svarbu, nes dauguma patiekalų patiekiami su atskiru padažu (tai netaikoma pjaustytai mėsai, patiekiamai su minimaliu padažo kiekiu produktų skoniui pagerinti), todėl toks indas yra labai praktiškas ir gerai atrodo ant stalo.
Verta aiškiai atskirti padažams skirtus puodus nuo indų, vadinamų padažinėmis. Kaip matyti iš pavadinimo, dipperiai skirti padažams patiekti. Tai labai tiršti padažai, kuriuos sunku pilti naudojant klasikinį puodą. Dažniausiai tai nedideli apvalios arba kvadratinės formos indai, į kuriuos galima mirkyti daržoves, nachos ir daugelį kitų skanėstų.
Kaip atrodo padažinė?
Padažai savo forma primena nedidelius ąsočius - jie yra šiek tiek svogūno formos, turi snapelį, kad būtų patogu padažą išpilti į lėkštę, ir rankeną, kad būtų galima laikyti. Dauguma gaminių yra panašios formos, tačiau skiriasi detalėmis ir spalvomis. Klasika, žinoma , yrabaltos spalvos puodynės, kurių geras pavyzdys -baltas puodas ROCOCO 0001, tačiau yra ir stipresnio dizaino indų, įskaitant juodas puodynėles, kurios, ypač derinamos su baltais indais, gerai atrodo ir sukuria įdomų spalvinį stalo akcentą.
Taip pat verta paminėti mūsų internetinėje parduotuvėje es ančias20X13XH11,5 CM permatomo stiklo keptuves, kuriose puikuojasi padažas, o kartu jos yra universalios ir dera prie bet kokio stiliaus indų.
Kiek ml turi puodelis?
Talpa yra svarbi savybė, pagal kurią skiriasi padažams skirtos keptuvės. Mažų puodelių talpa yra apie 80 mililitrų, tačiau daug praktiškesni yra didesnės talpos indai. Atkreipkite dėmesį į " Mondex" internetinėje parduotuvėje esančius gaminius - jų talpa svyruoja nuo 400 mililitrų ( balto modernaus puodoVICTORIA atveju ) iki net 500 mililitrų (pvz., elegantiško balto puodo ROCOCO 0001).
Iš ko turėtų būti pagaminta gera keptuvė?
Porcelianinės padažinės yra geriausios savo klasėje, nes gerai atrodo ir kartu išlaiko emulsiją šiltą. Vartotojai taip pat dažnai renkasi nerūdijančio plieno puodus, kurie gražiai atrodo, be to, yra labai tvirti, todėl tikrai pravers daugelyje vakarėlių.
Verta paminėti ir plastikines keptuves, tačiau jos skiriasi nuo pirmiau minėtų gaminių tuo, kad yra vienkartinės, dažniausiai naudojamos maistui išsinešti.
Padažų indai - žiūrėkite, kaip elegantiškai patiekti padažą įvairiems patiekalams
Daugybės skirtingų skanėstų patiekimas ant stalo yra neatsiejamas nuo gyvenimo būdo taisyklių, tai pasakytina ir apie padažų patiekalų patiekimą. Jiems ypač tinka emulsijos, kurios nėra per tirštos ir kurių konsistencija leidžia padažą patogiai supilti į lėkštę. Tai taikoma ne tik šaltiesiems padažams, pavyzdžiui, vinaigrette, bet ir šiltiems padažams, kurių pagrindą sudaro mėsos ir daržovių sultiniai.
Savoir-vivre taisyklių žinovai pabrėžia, kad šiuo požiūriu geriausiai tinka baltos spalvos puodai, kurie elegantiškai atrodo ant bet kokio stalo. Puikus to pavyzdys -balto porceliano puodas IWONA ZŁOTY PASEK B014, kurio vidurinė ir viršutinė dalis dekoruota auksu ir traukia akį. Šios didelės keptuvės dizainą papildo subtilus įspaudas - tikrai atrodys sensacingai ant bet kokio stalo!
Verta prisiminti praktišką patarimą, kuris pravers kiekviename vakarėlyje. Kad padažas ilgiau išliktų karštas, patartina puodą nuplauti verdančiu vandeniu. Taip indas sušils ir padažas ilgiau išliks karštas.
Taip pat pravartu naudoti puodą su pašildytuvu. Juos sudaro pagrindas, į kurį įdedamas šildytuvas, o ant jo - padažo indas. Šildytuvas švelniai pašildys padažą puode, bet jo neužvirins, todėl tai puiki išeitis ilgoms puotoms.
Raginame stebėti mūsų asortimentą, kad įsitikintumėte, jog pateiktų produktų vis dar yra.
Išnagrinėkite ir kitus mūsų asortimento gaminius: